Apariție editorială: „Building an Orthodox Marriage: A Practical Commentary on the Eastern Orthodox Marriage Rite”, SVS Press

0
3716

Bishop John (Abdalah), Nicholas G. Mamey, Building an Orthodox Marriage: A Practical Commentary on the Eastern Orthodox Marriage Rite, St Vladimirs Seminary Press, 2017.

Cartea reprezintă un ghid practic de înțelegere a căsătoriei, adresându-se, în special, tinerilor care doresc să își întemeieze o familie creștin ortodoxă, dar și preoților, responsabili pentru inițierea acestora.

Cartea începe cu o fundamentare teologică a căsătoriei și continuă cu un frumos și profund comentariu la rugăciunile rostite la taina cununiei. Explicare lor teologică este necesară atât viitorilor miri, cât și preoților care pot folosi această carte pentru aprofundarea înțelesului teologic al actului liturgic. Cartea se finalizează cu câteva sfaturi de consiliere familială ortodoxă.

O traducere în română a acestei cărți ar fi binevenită, ea ar putea fi folosită în catehezele premaritale obligatorii. Dacă tot se programează cu un an înainte, preotul ar trebui, tot cu un an înainte, să le explice tinerilor sensul profund al acestei Taine.

Cartea poate fi achizitionata aici sau aici.

nomocanon.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.