Patriarhul Kiril al Moscovei în Cuba. Întâlniri oficiale.

0
3317

2P20160212-PAL_9561-1200

Pe data de 11 februarie 2016, Preafericirea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a început vizita sa în America Latină.
Cuba este prima țară pe care o va vizita. Preafericirea Sa a ajuns în Cuba, la invitația lui Raul Castro, Președintele Consiliului de Stat și al Consiliului de Miniștri al Republicii Cuba.

Aceasta este prima vizită a unui Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii în America Latină. Înainte de urcarea sa pe scaunul patriarhal în 2009, Preafericirea Sa Patriarhul Kirill a vizitat Cuba în 1998, 2004 și 2008, în calitatea sa de președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, contribuind, în mod remarcabil, la promovarea contactelor cu această țară și cu alte țări din America Latină. Preafericirea Sa va vizita, de asemenea, Republica Paraguay și Republica federativă a Braziliei.

2P20160212-PAL_9520-1200La Aeroportul Internațional Martí Jose Havana, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost întâmpinat de Raul Castro Ruz.

Printre cei care s-au întâlnit cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii la aeroport Havana au fost, de asemenea, Esteban Lazo Hernández, Președintele Adunării Naționale a Puterii Populare a Republicii Cuba; Mihail Kamynin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Cuba; Alexander Alexandrov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Cuba; și alți oficiali.

2P20160212-PAL_9581-1200Adresându-se reprezentanților mass-media, Preafericirea Sa Patriarhul Kirill a afirmat:
„Am venit cu sentimente călduroase pentru a patra oară în Cuba. Am ajuns aici într-o vizită amicală la invitația șefului Republica Cuba, dl Raul Castro Ruz, Președintele Consiliului de Stat și al Consiliului de Miniștri. Oamenii din Cuba și oamenii din Rusia sunt legați prin legăturile de cooperare și prietenie sinceră de mai mulți ani. Adresându-mă poporul cubanez, aș dori să spun că sentimente bune pe care poporul rus le are față de Cuba devin astăzi mai puternice.

2P20160212-PAL_9609-1200„Aș dori să vă transmit salutări cordiale din partea cetățenilor din Rusia, precum și din partea tuturor oamenii din Rusia istorică”. Doresc prosperitate pentru oamenii din Cuba și fericire fiecărui cubanez. Fie ca milostenia lui Dumnezeu să fie cu voi. „

Un element important pe programul vizitei Sanctității Sale Patriarhul Kiril în Cuba este reprezentat de întrevederea lui cu Papa Francisc. Aceasta va avea loc la Aeroportul Internațional din Havana, Jose Marti, pe data de 12 februarie, ora 21.

Sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.